ONTDEK DE REGIO

Ontdek de regio Charleroi, de regio Centre en Thudinie.

Wat te doen ?

Culturele, architectonische of sportieve activiteiten.

Wat te zien?

De plaatsen van wandelingen, van architectuur en de standpunten.

Waar te eten?

Bar, restaurants en brasseries.

DE DUCASSE VAN LANDELIES

Kom en doe mee aan de ducasse d'Jean in Landelies tijdens het derde weekend van september om d'Jean op zondag vanaf 8.00 uur te lopen en hem bij het vallen van de avond in een vreugdevuur te zien gaan. Geniet ook van de andere festiviteiten van het dorp gedurende 6 dagen, zoals de avonden, de jeu de boules-wedstrijd of het uitje van de gilles.

LES MARCHES FOLKLORIQUES DE L'ENTRE SAMBRE ET MEUSE

De Marches de l'Entre-Sambre-et-Meuse zijn een reeks folkloristische marsen die van mei tot oktober plaatsvinden in België in de Entre-Sambre-et-Meuse. Oude religieuze processies gewijd aan plaatselijke heiligen, beschermers van parochies hebben in de loop van de tijd een folkloristisch karakter gekregen, zonder echter het religieuze aspect volledig verloren te laten gaan. Ze worden begeleid door gewapende begeleiders, ook traditioneel. In 2012 werden vijftien van deze stappen door UNESCO erkend als meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid.

HET DOMANIAAL BOS

Het Domaniale bos maakt deel uit van een bosmassief van meer dan 750 ha. Dit massief wordt begrensd door de gemeenten Anderlues, Landelies, Thuin en Leernes. De hoogte varieert van 110 tot 190 meter. Het maakt de overgang tussen het slibplateau van Anderlues en de vallei van de Samber.

LE PAYS DE CHARLEROI

Charleroi, een postindustriële stad, fascineert liefhebbers van stedelijke en / of ondergrondse activiteiten. De rand bestaat uit plateaus, open landschappen onderbroken door kleine beboste valleien en door een beschermd architectonisch erfgoed. Het zuiden van de Metropolis heeft een reeks van 5 meren, ondersteund door een wilde en ongerepte natuur, waarvan het landschap uniek is in Europa, waardoor het een bestemming is voor vrije tijd en ontspanning. Charleroi Métropole biedt het hele jaar door belevenissen voor iedereen.

ABDIJ VAN AULNE

In de 7e eeuw keerde Landelin alias "Maurosus", een beruchte struikrover, terug om zich op het toneel van zijn wandaden te vestigen in de hoop dat zijn fouten verlost zouden worden. Hij bekeerde zich tot het christendom en stichtte Aulne een paar mijlen van Lobbes. Aanvankelijk was de Benedictijner, Aulne afhankelijk van Lobbes en leed hij aan talloze invasies. In 1147 sloot het zich aan bij het vorstendom Luik en werd het een cisterciënzerabdij, in gehoorzaamheid aan de orde van Clairvaux. Vanaf deze periode ging Aulne-la-Riche in directe concurrentie met Lobbes-la-Savante. Ontdek de fascinerende geschiedenis van deze abdij door de eeuwen heen ... Vandaag, ver na de rampspoed van 14 mei 1794, midden in de natuur, ontbloot ze zichzelf voor je en onthult al haar geheimen ...

Binche en zijn carnaval

De stad van Binche staat bekend om zijn carnaval en zijn architecturale erfgoed. De stad, omringd door middeleeuwse stadswallen, is ook in de wereld bekend om zijn kant. Het carnaval van Binche trekt steeds meer bezoekers dankzij de erkenning door UNESCO als onderdeel van het werelderfgoed als een meesterwerk van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid.

Bekijk onze beschikbaarheid

DE KNOOPPUNTENNETWERK

Ons fietsknooppuntennetwerk is voorzien van egale goed berijdbare paden, heeft een omvang van meer dan 1150 km en is geschikt voor ATB’s. Het parcours is goed onderhouden en maakt grotendeels gebruik van RAVeL-routes, wegen voor traag verkeer en wegen waar weinig gemotoriseerd verkeer langskomt zodat een zekere mate van veiligheid kan worden gewaarborgd. Dit groene authentieke gebied is goed bewaard gebleven en is zeer geschikt voor recreatie in de open lucht. De plattelandsweggetjes en bospaden bieden her en der uitkijkpunten met een uitzicht dat zo op een ansichtkaart kan. Het huisje is gelegen naast punt-knooppunt 34 van het netwerk "1000 fietsstations 34"

BALADE 25KM "MIDDEN IN EEN RUSTIEK INDUSTRIEEL ERFGOED"

Een indrukwekkend uitzicht over het mooie stroomdal van de Sambre met majestueuze zwanen, ganzen en eenden, handbediende sluizen, karakteristieke herbergen en de prachtige ruïnes van de Abdij van Aulne. Langs deze fietsknooppunten, Hourpes bezoek met zijn indrukwekkende kasteel en arbeidershuizen, overblijfselen van de metaalindustrie van de zeventiende eeuw. De gemengde boerenlandschappen van Anderlues en Fontaine-l’Evêque, de trotse getuigen van ons grootse mijnbouwverleden. U kunt de route direct vanuit de gîte starten en de downloadbare kaart volgen via onderstaande link.

LACS DE L'EAU D'HEURE

Met meer dan 25 activiteiten (watersport, culturele activiteiten, ontspanningsruimtes, ...) vind je onvermijdelijk je geluk aan de Lacs de l'Eau d'Heure!

Bekijk onze beschikbaarheid

Levering aan de lodge

Door de nabijheid van grote steden, kunt u vele soorten voedsel rechtstreeks bij de lodge laten bezorgen. Neem eens een kijkje op de Takeway.com website.

Contact

DE BAST - DUMONT

Marc en Martine Rue de la Madeleine, 23 6111 Landelies

Per Email

contact@gitedelamadeleine.be

Per telefoon

+32 (0) 489 02 43 95

rue de la Madeleine à Landelies

De afrit van de snelweg ligt op 1,5 km afstand en het treinstation op 224 meter